Cornuri pufoase cu magiun

de Rocsi in Dulciuri, 28 Sep 2013 | 7282 vizualizari

 

Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le mananc si sa le framant :D, insa am o perioada de cand le folosesc mai des, am desoperit ca nu sunt asa groznic de manuit cum credeam eu. Uite asa am ajuns sa fac aceste cornuri pufoase ca sa le putem servi langa o ciocolata calda, o cafea si sa mai ia si mama la pachet la servici.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 5 linguri unt
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 600-700 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • un praf de sare
  • magiun
  • zahar pudra vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu magiun:

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibric pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.

Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana. Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam. Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam. Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.

Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute. Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile. Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire. Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie. Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile. La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat. Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.

Sunt o bunatate!

Sursa de inspiratie  ... Multumesc Gabriela si Gaby deoarece Gabriela s-a inspirat de la Gaby, asa ca trebuie sa le multumesc la amandoua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Toamna07 1

30.09.2013, 17:16

Punctul meu sensibil:cornul pufos si umplut cu muuult gem!
Bun ,bun,bun,bun,bun...rauuuu!

Rocsi 1

09.10.2013, 12:41

Multumesc Irina

Rocsi 1

09.10.2013, 12:41

Adriana multumesc mult si ma bucur ca iti sunt pe plac

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata