Coronite rasucite din aluat de paine

de iulianatanase in Piine, 22 Noi 2013 | 6767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300-330 ml.apa calduta
  • 1 cub de drojdie(sau un plic de drojdie uscata)
  • 3 linguri ulei masline,2 lingurite de sare fina
  • 2 lingurite de zahar
  • PENTRU UNS CORONITELE
  • seminte de susan (negru/alb de care aveti)
  • seminte de mac
  • 1 catel de usturoi
  • o ramurica de rozmarin
  • sare marina
  • un galbenus pt. uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite rasucite din aluat de paine:

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta ,sarea,zaharul,drojdia inmuiata in putina apa calduta...Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta pana aluatul se desprinde de pe mana ,sau cu ajutorul unei masini de facut aluat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,la loc caldut. Eu din acest aluat am facut o franzela si 4 coronite.

Am impartit aluatul in doua : dintr-o jumatate am facut o franzela ,cealalta jumatate am impartit-o in 4. Fiecare bila de aluat am intins-o ,mai mult pe lung,am uns-o cu un amestec de unt moale amestecat cu usturoi maruntit( cu cutitul) impreuna cu frunzulitele de rozmarin si sare marina.

Am taiat pe lungime cu o roticica zimtata aluatul respectiv,am rulat in diagonala si am facut coronitele (ideea este preluata de aici:http://cahidejibek.com/2012/03/01/seritli-burma-pogaca/). Le-am lasat la crescut inca vreo 30 minute ,dupa care le-am uns cu galbenus ,am presarat seminte de susan si mac.

Le-am bagat in cuptorul incins la 180 grade pt. 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite rasucite din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza