Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida

de bucatarasa in Dulciuri, 1 Mai 2024 | 290 vizualizari

 

Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida
Croissantele cu unt sunt delicioase si reprezinta unul dintre cele mai apreciate produse de patiserie din bucataria franceza.
Croissantele cu unt sunt o variantă delicioasă a clasicelor croissante, care se remarcă prin aroma bogată și consistența fragedă dată de untul folosit în aluat. Acest tip de croissant este perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau ca gustare între mese.
Poti sa iti pregatesti propriile croissante cu unt acasa, folosind ingrediente ca faina, unt, drojdie, lapte si zahar. Cu putina rabdare si munca manuala, vei obtine croissante delicioase, care iti vor incanta papilele gustative si iti vor aduce o bucurie deosebita in fiecare zi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida
  • Zahar pudra pentru presarat (optional)
  • 500 g faina pentru patiserie
  • 10 g sare
  • 50 g zahar
  • 10 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt rece
  • 1 ou pentru glazura (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida:

Cum se prepara Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida

Incepe prin a dizolva drojdia in lapte cald (nu fierbinte) si adauga si zaharul. Lasa amestecul deoparte pentru 5-10 minute pana cand se activeaza drojdia.

Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Fa un mic locas in mijloc si adauga amestecul de drojdie si lapte.

Amesteca bine pana cand se formeaza un aluat omogen. Poti folosi si un mixer cu atasament pentru framantat.

Framanta aluatul pe o suprafata usor presarata cu faina timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand aluatul devine elastic si neted.

Formeaza aluatul intr-un patrat, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca in frigider timp de cel putin 1 ora.

Dupa ce aluatul s-a odihnit, imparte untul rece in trei parti egale. Ruleaza fiecare parte intre doua foi de hartie de copt pana obtii o foaie de unt de aproximativ 15x15 cm.

Intinde aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 30x60 cm. Asaza o foaie de unt in mijlocul aluatului si pliaza cele doua capete ale aluatului peste unt, astfel incat sa il acoperi complet.

Impinge usor cu sucitorul pentru a sigila marginea.

Intoarce aluatul si ruleaza-l intr-un dreptunghi lung. Pliaza capetele impreuna si impinge usor cu sucitorul pentru a le sigila.

Acopera aluatul cu folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca in frigider timp de inca 1 ora.

Dupa ce aluatul s-a odihnit, il poti intinde intr-un dreptunghi si il poti taia in triunghiuri. Ruleaza fiecare triunghi de la baza larga spre varf pentru a forma croissantele.

Asaza croissantele pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand si-au dublat volumul.

Preincalzeste cuptorul la 200°C (temperatura medie).

Daca doresti, poti unge croissantele cu ou batut pentru a le da o stralucire frumoasa.

Coace croissantele in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, sau pana cand sunt frumos aurii si umflate.

Serveste croissantele calde sau reci, presarate cu zahar pudra, daca doresti.

Serveste cu ice caffe latte sau cafea la ibric.

Recomandam si cornuri pufoase cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu unt ca la patiserie reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Valclaudia 1

02.05.2024, 16:33

Ce bune sunt! Iar ale tale arata foarte bine!

Rocsi 1

11.05.2024, 20:22

Croissantele sunt minunate, daca sunt si pregatite in casa, atunci sunt perfecte!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si nuca