Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha in Porc, 19 Apr 2024 | 474 vizualizari

 

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos perfecta pentru a o pregati la o masa festiva sau pentru pranzul de weekend cand se aduna toti ai casei la masa.
Usor de pregatit si cu ingrediente la indemana, poti prepara un meniu care pare sofisticat si iti poti impresiona musafirii sau familia.
Pentru Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos ai nevoie de: muschiulet de porc, pesmet, condimente, cartofi, unt, lapte si parmezan.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

  • 1 muschiulet de porc
  • Pentru crusta aromata:
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare si piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita pudra de coaja de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 50 g unt
  • putin lapte fierbinte
  • 2-3 linguri parmezan
  • cativa catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos:

Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu toate condimentele.

Muschiuletul de porc il punem intr-o tigaie cu ulei bine incins si-l prajim usor pe toate partile (atat cat sa se albeasca la suprafata si sa prinda o pojghita subtire) Luam fiecare bucata de carne (eu l-am taiat in doua ca nu-mi incapea in tigaie) si o tavalim prin pesmetul aromat. Acoperim bine pe toate partile.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana consideram ca este indeajuns de gatit pentru gustul nostru. Muschiuletul se poate gati si mai putin, in sange, daca va place.

Intre timp punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati, spalati si taiati cubulete. Cand sunt fierti se paseaza, se adauga untul si laptele fierbinte. Se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se adauga usturoiul pisat, se mai adauga sare daca e necesar si parmezanul ras.

Muschiuletul de porc in crusta aromata se serveste cald alaturi de piureul de cartofi. E delicios! Am gustat si eu o bucatica, nu m-am putut abtine, ca mirosea atat de bineee… 😛

Pofta buna! 😉

O metoda simpla de a obtine un Muschiulet de porc, la tava gustos, fraged si suculent sau altfel decat o friptura obisnuita Muschiulet de porc impletit

Daca nu va place piureul de cartofi puteti incerca o portie de Cartofi cu Sos de Usturoi si Ulei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

oanapl 1

20.04.2024, 19:59

Waw! Ce bine arată!

Gherca Daniela 1

21.04.2024, 09:55

o bunatate!

Rocsi 1

21.04.2024, 18:50

Imi place mult muschiuletul, este fraged si gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura din carne de porc