Costita marinata

de ana in Porc, 12 Ian 2010 | 6004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de costita proaspata
  •  Marinata
  • 1 portocala
  • 1 mar rosu
  • 500 ml bere
  • 500 ml suc de portocale
  • cateva fire de salvie
  • frunze de telina
  • Sosul pentru gratar
  • 300 ml sos de rosii 
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita marinata:

Intr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate.

Intre timp facem sosul pentru gratar.

Se taie ceapa cubulete se caleste in putin ulei ,adaugam catelul de usturoi tocat marunt, sosul de rosii, lasam cam 5 minute sa fiarba apoi saram si piperam dupa gust.

Cand a trecut ora si jumatate scoatem costita o lasam sa se odihneasca putin (cam 10 minute) ,apoi ungem costitele cu sosul preparat.Le mai lasam cam 10 minute apoi le punem pe gratar.

Am servit cu salata de sfecla rosie.

TIPS-URI

1

 as inlocui berea cu un vin alb sec ,a iesit un pic cam dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita marinata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costita cu cartofi in sos alb