Cosulete cu fructe si budinca de fistic

de RoXx in Prajituri, 18 Dec 2013 | 8923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 budinca de fistic
  • 1 kiwi
  • 400 gr. compot de piersici
  • 1 pliculet gelatina transparenta

Pentru cosulete :

  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 350 gr. fanina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu fructe si budinca de fistic:

Prepararea cosuletelor : Untul rece,taiat cubulete se amesteca cu restul ingrediantelor pana ce se formeaza aluatul pentru cosulete .Se lasa la rece la frigider cel putin 3 ore (cu cat sta mai mult cu atat cosuletele vor fi mai fragede) . Se imparte coca in doua si se intinde cate o foaie groasa cam de 3-4 mm . Cu ajutorul unui pahar se decupeaza cercuri pe foaia de aluat.Se pun cercurile in forme si se modeleaza bine .Cu o furculita se inteapa putin aluatul pe fundul formei pentru a nu se umfla la cuptor. Se baga la cuptor pentru 20-25 de min, la foc mic pana ce se rumenesc. Cand sunt gata,se scot din forme si se lasa la racit.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Feliile de piersici si kiwi se taie bucatele mici.Gelatina se prepara dupa cum este specificat pe ambalaj,eu insa am preparat-o cu siropul de la piersici si ce a mai trebuit am completat cu apa.Cat este budinca,calda se pune cate o lingura din ea in fiecare cosulet. Se pun peste budinca bucatele de fructe si deasupra, cate o lingurita de gelatina calda . Se lasa pana ce gelatina s-a intarit apoi se servesc.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu fructe si budinca de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

RoXx 1

20.12.2013, 14:33

laura_n 1

22.12.2013, 12:43

grozave! imi plac la nebunie!

RoXx 1

24.12.2013, 13:56

multu Laurici

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu fructe