Cozonac "ochi de pisica"

de MIUTA in Prajituri, 12 Noi 2011 | 15315 vizualizari

 

Reteta acestui cozonac o am de la mama mea.Se face cu nuca sau cu mac.Eu am vrut sa schimb putin si sa pun in jumatate nuca si cealalta jumatate mac.Sper sa va placa si sa o pregatiti de sarbatorile de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 60 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • coaja de la o lamaie

UMPLUTURA

  • 100 g zahar
  • 300 g mac macinat
  • 300 g nuca macinata
  • gem(de care doriti)
  • 100 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "ochi de pisica":

Se pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar.

Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu faina,galbenus de ou,60 g zahar,untul topit,smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se lasa la dospit 30 minute.

Intre timp se mixeaza foarte bine cele trei albusuri cu 100 g zahar.Se amesteca cu 100 g nuca de cocos.

Aluatul dospit se imparte in patru(cca 250 g fiecare bucata).

Se intinde o foaie si se unge subtire cu gem.Foaia trebuie intinsa cat mai  subtire.Pe jumatate din foaie se presara nuca si pe jumatate se pune mac.

Se ruleaza fiecare jumatate spre interior.Dupa ce s-au rulat,se lasa la mijloc putin spatiu in care se pune albusul cu nuca de cocos.

La fel se procedeaza si cu celealalte trei foi.

Cozonacii incap toti patru in tava mare de la aragaz in care am pus hartie de copt si am uns-o cu ulei.

Se ung cozonacii cu galbenus(3 bucati) si se pun in cuptor la foc potrivit pentru 35-40 minute.

Cand se scot din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa acoperiti pana se racesc.

Sunt deliciosi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ionutza 1

06.12.2011, 21:56

Pisiiiici si eu am o matusa care tot face asa

MonaMimi 1

22.12.2014, 22:34

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:37

Tare bun cozonacelul!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi