Cozonacul Rosenkrantz

de Merisor in Dulciuri, 14 Iul 2012 | 4025 vizualizari

 

Cozonacul acesta l-am facut mai demult si am pastrat poza, din pacate nu am poze din timpul intregului proces, dar merita vazut ce a iesit.Am luat reteta de pe net si am adaptat-o la cum fac eu cozonacul de obicei si a iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 250ml lapte
  • 50g drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 200g unt+2-3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar(pentru compozitia de la mijloc)
  • 8 linguri zahar pentru caramel
  • arome:coaja de lamaie si portocala, esenta de lamaie si portocala
  • 400g nuca maruntita
  • 3-4 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul Rosenkrantz:

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se pune in ea laptele indulcit cu 6 linguri de zahar si putina faina si se lasa la dospit(max 10').

Se topeste 50g din unt si se amesteca cu 2 linguri de ulei apoi se incorporeaza impreuna cu ouale in faina. Se framanta aluatul intai in bol, apoi pe planseta de lucru, dar nu prea mult ca la cozonacul obisnuit(care se bate de te dor mainile)Restul de unt se freaca cu 6 linguri de zahar si cacaoa. Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara cuo grosime de cca 1 cm si se unge cu untul frecat peste care se adauga nuca si se ruleaza. Ruloul se taie in 6 bucati care se pun in picioare in cratita cu zaharul caramelizat. Trebuie lasat distanta intre rulouri pentru a-i da voie sa creasca.Se lasa la crescut pana se lipesc intre ele apoi se da la cuptor pentru 35-40' la 180 grade. Cand se scoate din cuptor se rastoarna imediat pe platou pentru a nu se intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

15.07.2012, 23:04

Si eu am pe lista cozonacul asta, dar astept sa treaca caldurile
Foarte fain ti-a iesit!

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:20

delicios

Valclaudia 1

29.08.2012, 18:01

Cred ca-l trec si eu pe lista... Candva i-o veni si lui randul!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rozenkrantz