Crap la cuptor

de _Alina_ in Crap / Caras, 24 Sep 2012 | 13054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - un crap de 1.5 kg
  • - 5 cepe
  • - 4 rosii
  • - 3 lingurite cu varf cu mix de legume uscate (fara sare)
  • - o lamaie
  • - 40 ml de ulei de seminte de struguri
  • - doua lingurite de sare
  • - 1/2 pahar de vin
  • - 1/2 pahar de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor:

1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa  ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:))

2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie.  

3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La fel procedam si cu rosiile.

4. Puneti in tava un rand de ceapa, peste care puneti rosiile.

5. Stergeti pestele cu un prosop absorbant de hartie si ungeti-l (pe toate partile, inclusiv in interior) cu amestecul preparat la pasul 2, puneti felii de lamaie in crestataturi.

6. In tava puneti apa, vinul si pestele. Puneti o folie de aluminiu care sa acopere 3/4 din tava si intepati-o cu un cutit.

7. Dati la cuptor, 40 de minute la 200 °C.  Dupa 15-20 minute de cand l-ati introdus, scoateti folia de aluminiu.

8. Din cand in cand mai ungeti pestele cu sosul din tava.

 

 

TIPS-URI

1

Cand curatati pestele, scufudati-l in apa clocotita 2-3 minute, astfel solzii se curata mai usor si nici nu mai are un miros asa pregnanat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Angelina_Elena 1

24.09.2012, 13:35

arata foarte bine!

Merisor 1

24.09.2012, 16:49

ce bine arata!!as papa si eu, dar n-am

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor