Crap oglinda proaspat

de mihaelar63 in Crap / Caras, 22 Noi 2020 | 3585 vizualizari

 

In seara aceasta am savurat un delicios crap oglinda [fara solzi ].Tocmai am preparat jumari de porc asa ca am folosit untura proaspata pentru prajirea crapului. O idee foarte buna !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap oglinda mic [800 gr]
  • 2 linguri mari cu varf de untura proaspat de porc
  • 4 linguri faina alba de grau
  • ierburi italiene
  • boia dulce afumata
  • piper negru macinat
  • sare
  • Lamaie, masline, ardei .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap oglinda proaspat:

  1. Pestele se curata si se spala .
  2. Capul si bucatile de langa el se pun separat pentru prepararea viitoare a unei ciorbe de peste.
  3. Portionati pestele in bucati potrivite [ cam de 2-3 degete ].
  4. Bucatile de peste se incresteaza din loc in loc, chiar sfarmandu-se osul usor.
  5.  Se vor praji si oasele subtiri care vor fi crocante si usor de consumat.
  6. Se sareaza si se condimenteaza crapul cu sare, boia si ierburi italiene.
  7. Puneti carnea condimentata la rece timp de minimum 2 ore.
  8. Crapul se trece prin faina alba.
  9. Untura se infierbanta bine. Probati punand cateva firicele de faina In untura. Daca aceasta sfaraie, este semn ca puteti incepe prajirea.
  10. Prajiti crapul in untura incinsa, pe ambele parti. Aveti rabdare sa se rumeneasca bine.
  11. Apasati  usor cu degetul partea prajita. Aceasta trebuie sa fie crocanta.
  12. Serviti crapul prajit cat este cald, alaturi de legumele sau garnitura preferata. Noi am servit alaturi de lamaie, masline, ardei si un pahar de prosecco.
  13. Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Crapul oglinda este usor de curatat pentru ca nu are solzi.

2

Bucatile de peste se increasta din loc in loc, chiar sfarmandu-se osul usor.

3

Se vor praji si oasele subtiri care vor fi crocante si usor de consumat.

4

Capul+ bucatile de langa el si coada vor fi folosite la prepararea unei ciorbe de peste.

5

Untura se infierbanta bine. Probati punand cateva firicele de faina In untura. Daca aceasta sfaraie, este semn ca puteti incepe prajirea.

6

Serviti alaturi de crapul prajit un pahar de vin alb sec . Noi am avut prosecco .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap oglinda proaspat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

23.11.2020, 20:57

Pffff, ai stricat peștele, l-ai fript în untură de porc??? Ntzz, ntzz!!! Glumesc,

oanapl 1

23.11.2020, 21:15

Yami! Ce bun este!

Catalina L 1

12.12.2020, 09:41

ce bunatate crapul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor