Crema de limoncello

de ianculubita in Bauturi, 15 Feb 2012 | 7288 vizualizari

 

Aceasta bautura este deosebita,pentru musafiri deosebiti,sau mai bine spus musafire caci este o bautura pentru doamne;reteta o am de la o colega de munca de-a Mihaelei mele,pentru ca le-au placut din bunatatile pe care le-am dus de aici si ce am mai facut si pe acolo(sarmalute cu ciuperci,turte,racituri)

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai mai mari
  • 500 ml alcool
  • 1 l lapte
  • 800 g zahar
  • vanilina(esenta pura de vanilie)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de limoncello:

Lamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui la fiert cu zaharul si vanilina iar cand incepe sa se umfle,opresti si-l lasi sa se raceasca foarte bine;alcoolul strecurat il pui intr-un vas,amesteci cu telul in miscari circulare punand laptele cate putin(in fir),mai amesteci si dupa ce ai terminat laptele;eu am trisat putin si am pus cateva picaturi de colorant galben;pui bautura in sticle de sticla si le depozitezi in barul cu bauturi;la servire,se agita sticla inainte de a pune in pahar.

TIPS-URI

1

bautura se serveste foarte rece

2

folositi cuburi de gheata refolosibile,sunt mai practice

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

mirela0911 1

15.02.2012, 22:11

cred ca e tare buuuun

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:07

tare buun

ianculubita 1

16.02.2012, 10:46

Fetelor,eu va garantez ca nu apuca termen de garantie;daca va sunati prietenele...mai ramane si pentru voi putin

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limonada cu capsuni