Crema de zahar ars

de Valentina in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 7495 vizualizari

 

Ieri mi s-a facut o pofta de Crema de zahar ars, iar azi am trecut la executie. Cred ca e cea mai simpla reteta de ceva dulce si rapid...
Deci:

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

  Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei.

   Se lasa cratita sa se raceasca.

    Se pune laptele la fiert la foc mic.

    Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat.

    Se pune cuptorul la incalzit.

   Dupa ce a fiert laptele, se iau ouale batute suma si se amesteca cu laptele cald.

   Se pune amestecul creat peste zaharul topit.

  Cratita se pune in alta mai mare, la bain-marie s se pune la cuptor.

   Se tine la cuptor pana cand incepe sa prinda o culoare maronie  si esti sigur ca in mijloc compozitia s-a inchegat( verifici cu o lingura sau scobitoare).

  Se serveste doar rece, simpla sau cu frisca.

  Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

30.04.2009, 23:18

Mmm, Vali, arata suuper!!
Pai de-aia trebuia s-o lasi mai mult la cuptor, ca ai pus-o in bain-marie...eu nu am facut asa niciodata

Bucataras 1

01.05.2009, 00:32

mamaaaa, sint lesinat dupa crema de zahar ars.

Raluca 1

01.05.2009, 09:17

Bineeeee Vali!
Mi-ai facut pofta
Eu m-as incumeta sa-i pun si niste smantana - ca doar ai vazut ce sfaturi ne-a dat bucatarul de la Sangria. Incerc si daca-mi iese ceva, va dau de stire.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie