Cremes

de Sylvia in Prajituri, 15 Sep 2010 | 12287 vizualizari

 

Este una din prajiturile mele preferate, lejera si aromata, perfecta pentru orice ocazie. De data aceasta am testete reteta Nadinei, pe care o admir mult pentru cat de bun si cat de mult gateste, postata pe www.bucataras.ro o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/7429/cremes.html

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • 1 pachet foi tip  foietaj,
  • 5 oua,
  • 1 litru de lapte,
  • 10 linguri faina,
  • esenta vanilie,
  • 14 linguri de zahar,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 20 grame gelatina ( in foi am pus eu).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

  Preparare :  cele 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi  se  adauga 10 linguri de faina pline si apoi treptat se subtiaza cu  laptele cate putin. Se pune amestecul obtinut  pe foc si se amesteca incontinu  pana la ingrosare. Spre final se pune  gelatina  si se amesteca bine  si se lasa la racit .

   Cele 5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie, eu le bat cu mixerul pana devin spuma ca de bezea . Se amesteca  cu crema calduta  apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute .

   Intr-un vas dreptunghiular de yena am asezat o foaie apoi am turnat crema si deasupra am mai pus o foaia sfaramata fin ,  sa avem sus un strat uniform   ca si o alta foaie. Se pudreaza cu zahar praf.

    Se lasa la frigider cateva ore, eu il  las de obicei peste noapte la  frigider. Este super bun si aromat, imi aminteste mereu de copilarie cred ca din cauza asta e una din prajiturile mele preferate. Nadina multumesc de reteta, mi-a placut f mult o voi repeta cu siguranta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

yafa 1

16.09.2010, 21:40

Silvia in sfarsit....,
Cremesul trebuie sa fie o nebunie, n-am facut niciodata cu foile din comert, dar cred ca am sa-l incerc si eu

Teo 1

16.09.2010, 22:33

daca pastreaza din ''aroma'' copilariei atunci sigur e gustoasa!si daca e recomandata de Nadina e o reusita , dar mai ales prezentata de Silvia pe frumoasa farfurie e si mai si....!

Sylvia 1

17.09.2010, 11:23

Teo eu si celebra mea farfurie cu frunze verzi te si merci de laude

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremes a la Alina