Crispy chocolate bars

de epurasha2bb in Dulciuri, 9 Feb 2011 | 6065 vizualizari

 

suna mai bine in engleza asa ca am lasat denumirea asta! de fapt sunt niste mici bucatele de ciocolata crocanta, crocanta datorita si nucilor si biscuitelui dar va las sa descoperiti singuri reteta.Asta e tot pentru miha !:)

 

INGREDIENTE

  • 4 patrate mari de ciocolata alba de menaj
  • miezul de la 5 nuci
  • 2 biscuiti simpli Petit Beurre
  • 5 cirese de cocktail fara samburi
  • 1 ciocolata neagra 80% cacao
  • 1 lingura de crema de branza Almette cu smantana
  • 20 g unt
  • 2 caramele cu lapte
  • 4 linguri de lapte
  • 1 caramea mov de fructe de padure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crispy chocolate bars:

Se topeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu caramelele cu lapte si cand s-a tranformat in crema luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin apoi cu grija amestecam laptele si untul moale , astfel incat sa nu se taie crema noastra si sa avem putin mai multa fluiditate. Se adauga si crema Almette.

Pregatim forma(eu am folosit tavita de silicon inimioara ) se pune pe forma o folie de ceolofan sau folie alimentara din aceea la rola, se presara pe fundul formei miezul de nuca taiat bucatele nu prea mici si intr-un colt si bucatelele de caramea de fructe de padure. Se toarna crema noastra alba de ciocolata si apoi se presara deasupra jumatati de cirese si bucatele de biscuit.

Se topeste la bain marie sau la microunde ciocolata neagra(recomand la micounde fiind cantitate mica , la bain marie mai mult ramane pe craticioara) si apoi se adauga doar putin unt in ea cand s-a mai racit si apoi aceasta crema se toarna si se niveleaza peste stratul anterior de ciocolata alba cu cirese si biscuiti.

Se da la congelator cam o ora si se servese imediat taiata tringhiuri sau patratele, cum doriti.Este delicioasa si crocanta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crispy chocolate bars" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu ciocolata amaruie si crema de budinca cu frisca