Crumble cu fructe de padure

de T I M E A in Dulciuri, 8 Feb 2014 | 7331 vizualizari

 

Pe cat de simplu pe atat de bun e acest desert. Din pacate are si un defect: nu va puteti desparti de el pana nu terminati tot din tava :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 gr fructe ( zmeura, capsuni, afine congelate)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pt crumble:
  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 gr unt sau margarina pt uns tavile
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu fructe de padure:

Inainte de toate scotem fructele din congelator si le lasam la dezghetat. Nu trebuie sa fie complet dezghetate.

Pregatim aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.

Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.

Ungem tavile cu unt sau margarina si punem fructele in ele. Presaram deasupra fructelor zaharul vanilat. 

Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.

Punem tavitele in  cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.

Obtinem un desert delicios cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.

Sa aveti pofta!
Pozele nu sunt ele prea reusite fiind facute seara.

TIPS-URI

1

Cantitatile mentionate sunt pentru mai multe tavite mici ( 1 x 20/15 cm, 1 x 15 cm, 3 x 10 cm). Daca faceti doar intr-o tava de 20 cm diametru de ex puneti jumatate din catitatile de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

T I M E A 1

09.02.2014, 18:42

Corina sa faci, sigur o sa iti placa

laura_n 1

10.02.2014, 17:38

ce pot sa spun.... o nebunie, si gust si culoare...si usor de facut!

T I M E A 1

10.02.2014, 21:15

multumesc Laura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble de mere