Cum se face coliva

de marcela1979 in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 9941 vizualizari

 

Pentru prima data in viata mea am facut coliva ajutata bineinteles prin telefon de soacra mea si la decorat de sotul meu .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr arpacas
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos pentru ornat
  • ciocolata
  • bombonele
  • jeleuri
  • un varf de cuti de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa. Se verifica daca este fiert daca se sfarma intre degete. Cand e fiert se adauga zaharul si  se mai lasa sa dea cateva clocote amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine compozitia si se aseaza frumos pe un platou .Se pune pe deasupra nuca de cocos si se orneaza : ciocolata facem o cruce si apoi cu bomboane si jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:03

Mie imi place coliva, dar facuta de mine si mama..Foarte foarte rar mananc de la altcineva..Doar sa fie un om foarte apropiat si sa stiu cum gateste, altfel nu!

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, stafide si cocos