Desert biscuiti cu unt

de alinutza2018 in Dulciuri, 3 Apr 2020 | 1847 vizualizari

 

Mi-a adus Mosul o jucarie de care... da, am uitat. Urat din partea mea! Initial am crezut ca e un aparat de facut saratele asa ca nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca reteta imprimata pe capac este una dulce. Si cum nu le puteam numi "saratele dulci", le-am numit biscuiti. Sunt crocanti si deliciosi. Atentie: greu te poti opri din mancat! 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • 120 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 70
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu unt:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se formeaza bilute mici.

Eu am format bilute de 15 g fiecare, dar au fost prea mari, va sfatuiesc sa le faceti de 10g (daca sunt prea mari depasesc conturul formei si nu mai ies frumoase, rotunde). Obligatoriu sa le formati pe toate inainte de a le coace, fiindca se coc foarte repede.

Se pun cate 4 bilute in presa, pozitionata in mijocul formelor, se inchide presa si se lasa aprox 30 sec. Urmariti-le des, sa nu se arda!

Se fac foarte repede, sunt gustoase si frumoase. Mie mi-au iesit 35 buc din jumatate de portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca