Desert biscuiti cu unt de arahide, de post

de Rocsi in Dulciuri, 20 Dec 2018 | 4007 vizualizari

 

Daca tot suntem in perioada postului, am pregatit niste biscuiti super deliciosi si aromati. Cand l-am servit pe primul, gandul mi-a zburat la turta dulce, la iarna, la sarbatori, atat de minunati au iesit. Oricum eu iubesc biscuitii pregatiti in casa, imi place sa am mereu cativa, ca atunci cand simt nevoia sa rontai ceva, sa ii am la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt de arahide
  • 30 ml ulei de cocos
  • 3 linguri zahar brut
  • 100 ml lapte de migdale
  • 220-250 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu unt de arahide, de post:

Intr-un bol puneti untul de arahide si uleiul de cocos de la temperatura camerei, zaharul brut si mixati bine, pana ce totul devine precum o crema fluida. Adaugati laptele de migdale, amestecati bine. Puneti coaja rasa de portocala, vanilia, scortisoara. La final incorporati faina cernuta, treptat. Mixati pana se intareste, apoi framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si usor de modelat. Rupeti bucatele din aluat si formati bilute. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introduceti biscuitii in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-17 minute. Dupa acest timp, ii scoateti din cuptor, ii lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi ii transferati intr-o caserola cu capac. Dupa ce se racesc complet, ii pudrati cu putin zahar. Din aceasta cantitate mi-au iesit 30 de biscuiti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt de arahide, de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nes