Desert briose cu ciocolata si unt de arahide

de amalia01 in Dulciuri, 24 Apr 2019 | 1519 vizualizari

 

Pentru că se apropie Paștele și mă pregătesc de prajiturit am făcut un pic de rînduială prin cămară . Să văd ce am, ce mai trebuie să cumpăr... Știți voi,mărunțișuri. Și am dat peste o cutie de muffins de la Dr. Oetker.



S-a transformat rapid într-o surpriză pentru micuță. Dar nu orice fel de surpriză, ci una plină de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet muffins cu vanilie Dr. Oetker
  • 2 ouă
  • 75 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 1 lg unt de arahide
  • 1 lg cacao neagră Dr. Oetker
  • 1 ciocolată amaruie Poiana
  • 1 lg fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si unt de arahide:

Într-un bol torni mixul de muffins, adaugi ouăle, laptele și uleiul și mixezi 2-3 minute, la viteză mică, până când obții un aluat lucios.
Adaugi untul de arahide și cacaua, mixând până la omogenizare.
În fiecare formă de muffins torni câte o lingură de compoziție, astfel încât să fie pline pe 3/4. Apoi așezi în fiecare câte o patratica de ciocolată. Îți vor ieși 16 brioșe.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 *C pentru 20 de minute.
Când sunt gata ( poți să le verifici cu o scobitoare dacă vrei) presari fulgii de cocos și mai dai la cuptor, cu focul stins!!!, pentru 2 minute, cât să devină crocanți.

Servești imediat cu puțin praf magic de iubire. Dacă se răcesc, le poți savura și așa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia