Desert briose cu faina integrala

de katty in Dulciuri, 18 Apr 2021 | 4767 vizualizari

 

Briosele sunt, dupa mine, cel mai simplu desert pe care il puteti face cand va grabiti si aveti chef de ceva dulce.
Am descoperit de curand dulciuri mai sanatoase cu faina de cocos si am inlocuit zaharul cu zahar brun melasa nerafinat. Am aruncat si niste merisoare care stateau cuminti in congelator si am obtinut niste mici bijuterii delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr faina integrala
  • 30 gr faina de cocos
  • 30 gr fulgi de cocos
  • 100 gr zahar brun melasa nerafinat
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • merisoare congelate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu faina integrala:

Punem intr-un castron ingredientele uscate. Adaugam oul, laptele si uleiul. Amestecam cu o lingura de lemn.

Punem cu ajutorul unei linguri compozitia in 12 forme de briose.

Presaram deasupra merisoarele congelate.

Dam forma la cuptor la 170  de grade pana se  rumenesc usor(cam 25-30 de minute).

Scoatem tava din cuptor. Scoatem briosele si le lasam sa se raceasca pe un gratar.  

TIPS-URI

1

puteti inlocui faina de cocos cu 120 gr faina alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "RAFAELLA"