Desert briose cu sirop de artar

de cristina1985 in Prajituri, 6 Noi 2021 | 2467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 11 briose:
  • 80 g unt moale
  • 60 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 60 ml sirop de artar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 lg-ta praf de copt
  • un praf sare
  • 2 lg lapte
  • 50 g nuci pecan (macinate)
  • Pentru crema:
  • 60 g crema Philadelphia
  • 25 g unt moale
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 lg sirop artar
  • 1/2 lg-ta zahar vanilat Bourbon
  • Alte ingrediente:
  • nuci pecan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu sirop de artar:

Se pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ).

Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar (e posibil sa se taie, dar isi revine ,in momentul in care adaugati faina si nuca) si ouale ,pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga peste compozitia de oua si unt,alternand cu laptele.La final se pune nuca macinata.

Se toarna compozitia in forme (eu am pus  cam 2 lg-te pline in fiecare) si se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 minute,foc mic. Puteti verifica daca sunt gata ,cu o scobitoare. Se  aseaza pe un gratar pentru a se raci. 

Crema: Se amesteca untul cu crema, apoi adaugati siropul de artar si zaharul. Daca doriti sa fie mai groasa, mai adaugati zahar pudra. Se tine la frigider 30-40 minute,apoi puteti orna briosele cu crema si nuci pecan.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de capsuni