Desert briose umplute cu dulceata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Dec 2020 | 4902 vizualizari

 

Ceva bun, rapid si facut in casa merge oricand!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 200ml lapte
  • 100ml ulei
  • 320g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • dulceata sau gem de care aveti
  • (se pot umple cu ciocolata sau ce va place)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose umplute cu dulceata:

 Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful de copt si 
bicarbonatul de sodiu si mixam foarte bine pana la omogenizare.
     Intr-o tava de briose tapetata cu hartiute sau forme de silicon umplem doar pe jumatate fiecare forma, adaugam cate o lingurita de dulceata (eu am pus de visine), apoi umplem fiecare forma cu restul de aluat.
    Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute sau pana sunt frumos crescute si usor rumene!
    Foarte bune pentru un desert simplu, rapid si gustos! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose umplute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori