Desert chec cu migdale si merisoare

de Rocsi in Prajituri, 11 Apr 2021 | 2785 vizualizari

 

Mi s-a cam facut pofta de o felie de chec aromat, asa ca am dat o raita prin dulapuri si frigider, sa vad ce ingrediente am si am pregatit doua checuri! Am gasit o punga cu migdale macinate, asa ca le-am incorporat in aceasta compozitie. Cu aroma de lamaie, merisoare, umed, tot ce vrei pentru un chec delicios!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • 130 gr migdale macinate
  • 7 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 3-4 linguri merisoare
  • 1 lingura plina amestec de fructe uscate (optional)
  • 40 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor + 2 linguri lapte
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu migdale si merisoare:

Separati ouale. Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati bine. Incorporati iaurtul, apoi zeama si coaja rasa de de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt. Migdalele macinate si faina le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final puneti merisoarele si amestecul de fructe uscate.

Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec, de 12/25 cm. Puneti compozitia de chec in cele doua tavi, in mod egal.

Introduceti checurile in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor cand sunt gata si le lasati la racorit.

Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele, o puneti intr-un pos cu varf subtire. Ornati checurile reci cu ciocolata, iar deasupra presarati fulgi de migdale! Lasati 10 minute deoparte, sa se intareasca ciocolata, apoi portionati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu migdale si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello