Desert chec cu nuci si rahat

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 28 Dec 2015 | 60078 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta  in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • o jumatate cana ulei
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 cani faina (400 g)
  • coaja de lamaie rasa
  • o mana de nuci tocate
  • 4-5 bucati de rahat taiate marunt
  • 2-3 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuci si rahat:

Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg.

Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat, praful de copt stins cu zeama de lamaie (portocala in cazul meu) si apoi albusurile batute spuma cu zaharul, amestecand usor. 

Adaugam si nuca si rahatul taiate marunt. O treime din compozitie o amestecam cu cacao. Turnam compozitia in tavile in care am pus hartie de copt, apoi adaugam si compozitia cu cacao si amestecam usor cu un cutit sau coada unei linguri. Introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 50-55 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic