Desert cornulete cu untura si smantana

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Oct 2021 | 6069 vizualizari

 

Imi place sa incerc tot felul de aluaturi pentru cornulete, de data asta m-am inspirat de la bucataras Gicuta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g untura
  • 250 g smantana 20 % grasime
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri zahar pudra vanilat ( optional, eu n-am pus)
  • 1/2 lingurita sare
  • 600 -650 g faina
  • Umplutura
  • gem de prune cu nuca macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu untura si smantana:

Intr-un castron am amestecat untura cu smantana, am adaugat sarea si apa minerala, la final am incorporat faina adaugata treptat si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie se mai adauga faina, eu am folosit cca 620 g faina. Aluatul l-am dat lla frigider pentru doua ore, apoi l-am scos fin frigider l-am impartit in 6 bucati. Am lasat pe blatul de lucru doar o bucata, restul le-am bagat la frigider. Am intins o foaie subtire, am decupat un rotund cu ajutorul unei farfurii, am taiat in 8 parti egale , pe fiecare parte am adsugat gem amestecat cu nuca macinata, am rulat fiecare parte si am format cornuletul, am asezat in tava de la cuptor, tapetat cu hartie de copt. Restul de aluat ramas l-am bagat la frigider, am scos alta parte de aluat si am continuat sa formez cornuletele. In tava mi-au incaput 40 de cornulete. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat sa se rumeneasca frumos pe margini, apoi am scos tava din cuptor , am lasat sa se racoareasca cca 5 min apoi am tavalit cornuletele prin zahar pudra. Am procedat la fel pana am terminat tot aluatul. Mi-au iesit 100 de cornulete delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu untura si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

30.10.2021, 20:33

Cornulete cu untura si smantana ies minunate si fragede, fragede! Laura, mama ne face reteta asta din copilarie si pot sa zic ca ies dementiale, dar unele tanti nu stiu!

oanapl 1

31.10.2021, 18:58

Nu am încercat până acum rețeta, dar dacă voi fetelor spuneți că ies așa bune și fragede am trecut-o la favorite și o s-o încerc de sărbători!

dantes 1

01.11.2021, 10:38

Bune!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise