Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata

de costi7hector in Dulciuri, 15 Apr 2018 | 3352 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 900 ml lapte caldut
  • 9 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g unt topit
  • coaja a 3 lamai si de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 pliculete drojdie uscata
  • sare
  • Umplutura 1:
  • 200 g crema tartinabila de ciocolata
  • 100 g nuca
  • 70 g stafide
  • Umplutura 2:
  •  50 g cacao
  • 100 g stafide
  • 80 g zahar pudra
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata:

Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10 minute, apoi punem amestecul intrun castron mai mare, se adauga galbenusurile, untul topit si coaja de citrice si se omogenizeaza. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia.

Se pune aluatul intrun bol mai mare uns cu ulei si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Apoi se da la frigider pentru circa 12 ore.

Intre timp se pun stafidele la hidratat in apa calduta amestecata cu esenta de rom. Se pregateste umplutura.Pentru umplutura cu crema de ciocolata se amesteca crema de ciocolata, nuca macinata si stafidele, iar pentru umplutura de cacao se amesteca praful de cacao cu zaharul pudra si cu stafidele.

Se infaineaza blatul de lucru, se scoate aluatul si se imparte in 5 bile. (Eu i-am facut in forme mai mici de cozonac, daca aveti forme mai mari, probabil vor iesi 3 cozonaci). Fiecare bila se imparte in 2 bucati de aluat. Se intinde cu sucitorul bucata de aluat, apoi se asaza umplutura, lasand marginile libere. Se unge una din margini cu ou apoi se ruleaza aluatul.Se face si urmatorul rulou apoi se impletesc usor cele doua rulouri si se asaza in forma de cozonac. Dupa ce se formeaza toti cozonacii, se mai lasa la cald circa 30 de minute ca sa creasca, apoi se dau la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 de grade.

Se servesc cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

kytz 1

16.04.2018, 06:26

Cred că a fost foarte bun! Bravooo!

Gheorghita_T 1

18.04.2018, 17:19

Arata foarte bine!

dantes 1

19.04.2018, 08:35

Bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu ciocolata