Desert crema de portocale, la pahar

de RODIMUR in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 3270 vizualizari

 

Această rețetă face parte tot din seria "prea multe portocale în casă"... De această dată am făcut o cremă la pahar, dulce, naturală, foarte aromată, care să înlocuiască budincile sintetice la pungă, din comerț. Este foarte rapidă, ușor de făcut și absolut naturală.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit două porții enorme, în două cupe generoase pentru  înghețată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cremă:
  • 1 portocală
  • 150 ml lapte dulce, fiert
  • 75 grame de zahăr tos
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2 linguri încărcate de făină albă
  • 2 ouă
  • Pentru decor:
  • 2-3 felii de portocală
  • ciocolată
  • fructe din dulceață
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de portocale, la pahar:

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului se presează, pentru a scoate toată zeama.

Ouăle se mixează cu zahărul și făina, până iese un amestec omogen.

În compoziție se adaugă coaja răzuită a portocalei, zeama ei, smântâna și laptele. Se omogenizează bine compoziția și se dă cratița pe aragaz, la foc mic. Se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.

Se ia cratița de pe foc și se amestecă mereu, ca să nu se formeze crustă.

Când crema de portocale se mai răcorește, se toarnă în pahare și se decorează cu fructe din dulceață, ciocolată răzuită sau tăiată bucățele, felii de portocale...

TIPS-URI

1

Spălați bine portocala, înainte să o răzuiți, cu apă caldă și bicarbonat de sodiu.

2

În loc de făină, puteți folosi amidon alimentar, dar într-o cantitate mai mică (două linguri rase), pentru ca acesta se îngroașă mai repede și mai ușor.

3

Faceți crema la foc mic, ca să nu se prindă de fundul vasului.

4

Când puneți compoziția pe foc, amestecați întruna, ca să nu se prindă de fundul cratiței. Oricum, nu durează mult.

5

După ce s-a îngroșat crema, amestecați din când în când, ca să nu se formeze crustă.

6

Dacă vreți să o decorați a doua zi, puneți o folie de plastic direct pe cremă, ca să nu formeze pojghiță deasupra și țineți-o la frigider.

7

Crema se poate turna în pahare în straturi, intercalate de fructe din dulceață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de portocale, la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

RODIMUR 1

04.02.2018, 20:46

Așa este, Cristinuța! Mulțumesc frumos!

oanapl 1

05.02.2018, 21:55

Ce aromată și bună este!

RODIMUR 1

05.02.2018, 22:53

Mulțumesc frumos, Oana! Este într-adevăr foarte aromată, sănătoasă și naturală...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata