Desert crema de zahar ars

de CameliaR in Dulciuri, 28 Mai 2017 | 12856 vizualizari

 

Este prima data cand pregatesc crema de zahar ars. Am intampinat ceva probleme pe parcursul pregatirii, deoarece nu am avut o oala adecvata in care sa topesc zaharul si in care sa coc crema de zahar ars.  Eu am topit zaharul intr-o carticioara, iar apoi l-am transferat intr-o tava rotunda. S-a intarit foarte repede zaharul, astfel ca am fost nevoita sa introduc tava in cuptor sa se incalzeasca, iar apoi sa termin operatiunea de uns peretii vasului cu zaharul topit.  Recomand sa topiti zaharul in acelasi vas in care o sa turnati si compozitia de oua. Eu o sa va relatez exact modul in care am pregatit aceasta crema, cu tot cu micile probleme intampinate.  Am reusit sa pregatesc o crema de zahar ars foarte gustosa si cu o consistenta perfecta.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 8 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar (pentru caramelizat)
  • 1 litru lapte (3,2 % grasimi)
  • esenta de lamaie sau esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Pentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul.

Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate operatiunile de pregatire a cremei. Incepand de la caramelizarea zaharului,  pana la ungerea peretiilor si pana in momentul in care introduceti vasul in cuptor.  Eu nu am avut acest vas si m-am chinuit putin.

Zaharul topit trebuie sa aiba culoarea aurie, si nu o culoare maronie. In cazul in care zaharul capata culoarea maronie, atunci va avea un gust amar.

 Intre timp, pregatim compozitia de oua. Intr-un bol punem ouale, zaharul si zaharul vanilat. Mixam aproximativ 2 minute. Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta de vanilie sau esenta de lamaie. Eu am folosit esenta de lamaie. Mixam putin la viteza minima. Dupa ce zaharul s-a topit, trebuie sa il transferam in vasul folosit pentru coacere (voi puteti sa ungeti vasul in care ati topit zaharul, daca are dimensiunile perfecte, fara sa mai fie nevoie sa il transferati). Neaparat trebuie sa folositi manusi, deoarece zaharul topit este mai periculos ca uleiul incins. Punem zaharul si apoi inclinam tava ca sa ungem peretii pana la jumatate. Aici am intampinat eu aceasta mica problema. Zaharul s-a intarit rapid si nu am apucat sa ung perfect peretii. Am introdus tava in cuptor sa se incalzeasca, iar apoi sa termin operatiunea de uns peretii vasului cu zaharul topit.  Dupa ce am uns peretii, am adaugat compozitia de oua. Introducem tava in cuptorul preincalzit, asezata intr-o tava mare cu apa fierbinte. Apa fierbinte trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii cu crema. Atunci cand apa incepe sa fiarba in tava, copletam cu apa rece. Coacem la 170 grade C, timp de 1 ora si jumatate sau pana se rumneste frumos la suprafata.

Dupa ce crema este coapta, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. O lasam in frigider peste noapte, iar a doua zi o putem servi.

Este un desert fin, gustos si foarte aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
TORT DE FRUCTE "CARLA"