Desert Dobos cu foi

de Adrianele in Prajituri, 7 Ian 2021 | 1961 vizualizari

 

Rețete festive de iarnă

 

INGREDIENTE

  • Foile: 2 ouă,
  • 1 plic szahăr vanilat
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 ceașcă unt moale
  • sare
  • 1 cană lapte
  • praf de copt
  • 2 căni făină
  • Crema: 2 ouă( 1 gălbenuș și un ou)
  • 1 cană zahăr
  • 4 linguri cacao
  • sare
  • 60g amidon
  • 1 cană lapte
  • 50 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Dobos cu foi:

 Se amestecă ingredientele pentru foi și se împarte în 7. Se întind 7 foi și se coc alternativ pe hârtie de copt în tavă. Se coc 10 min la 100 grade celsius.

Crema:Se amestecă ouăle cu zahărul pe foc mic până se îngroașă și se adaugă cacao, se amestecă în continuare.Se ia de pe foc și se adaugă untul, laptele, amidonul, vanilia, ciocolata și se amesecă din nou pe foc până se îngroașă.Se lasă la răcit și se amestecă cu untul rămas (50 g) când e rece.

Se ung foile cu crema și se lasă o zi sau peste noapte ca să se înmoaie.Se decorează după  plac cu ciocolată rasă, glazură sau crema rămasă, trandafiri de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Dobos cu foi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mimi