Desert negresa de post cu nuci si gutui

de mirela0911 in Prajituri, 23 Noi 2017 | 13758 vizualizari

 

O combinatie de arome delicioase! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu apa
  • 1.5 cani cu zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 3.5 cani cu faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de migdale de la Dr.Oetker
  • 2 gutui
  • 100 g nuca
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu nuci si gutui:

Mai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte.

Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Se spala gutuile de puf, se curata de coaja, apoi se taie in cubulete. Se pun peste amestecul din bol impreuna cu nucile. Se adauga si esenta de migdale. Se amesteca pana la incorporare, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru ca 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca, se pudreaza, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nucile le-am lasat asa cum au fost, daca doriti le puteti taia mai marunt.

2

Se pot adauga si alte arome cum ar fi zahar vanilat, rom, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu nuci si gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mult unt si capucino