Desert orez cu lapte, rom si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 18 Ian 2021 | 3001 vizualizari

 

Eu l-am preparat la slow cooker Crock-Pot.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 300g orez
  • 1 litru lapte
  • 150g zahar
  • 100g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 80ml rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte, rom si stafide:

Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora.

Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute.

Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului.

Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Se toarna laptele si se amesteca.

Se pune capacul si se seteaza pe "high" pentru 3 ore.

Dupa 2 ore se adauga si stafidele scurse si se amesteca.

Se pune in castroane si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creme Anglaise