Desert pasca cu branza si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 15 Apr 2018 | 3675 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Anul acesta am pregătit pentru masa de Paște, o pască cu brânză și ciocolată. Pozele nu sunt tocmai reușite deoarece le-am făcut cu telefonul (am trimis aparatul foto la "doctor"), dar pasca a fost delicioasă și a dispărut rapid din farfurii.

 

INGREDIENTE

  • Cema de brânză:
  • 700 g brânză
  • 200 g smântână
  • 170 g zahăr măcinat
  • 100 g stafide
  • 2 ouă
  • esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de sare
  • 70 g făină
  • Crema de ciocolată:
  • 130 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 100 g nucă măcinată
  • 2 ouă
  • esență de rom
  • un praf de sare
  • 25 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si ciocolata:

Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare.

Separat, amesteca brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie (spălată bine și ștearsă cu un prosop absorbant). Adauga făina și omogenizeaza.
Cele 2 albușuri bate-le bine cu un praf de sare si adauga-le peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Adauga stafidele și omogenizeaza.
Toarna crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt (pe margini). Toarna crema de ciocolată deasupra.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute. 
Când trece testul cu scobitoarea, scoate pasca din cuptor și las-o să se răcească complet în tavă, apoi trece ușor un cuțit pe marginile tăvii și desfa inelul de la tavă. O  poti felia cand este racita complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane si cafea