Desert placinta greceasca

de MotanLaOale in Dulciuri, 22 Iul 2014 | 75804 vizualizari

 

Foarte simplu de facut si foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi placinta
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca:

Foile se dezgheata si se rup bucatele mici.

Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat.

Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula.

Se tapeteaza o tava (20x30 cm) cu ulei si faina. Daca se foloseste un vas de iena nu trebuie uns cu nimic.

Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Pentru sirop se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se sting cu 500 ml apa. Atentie la aburi!

Se pune coaja de lamaie si lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.

Se da deoparte si se pune zeama de lamaie si esenta de lamaie.

Se lasa sa se racoreasca.

Cand placinta este gata si rumenita frumos se scoate din cuptor si se toarna deasupra siropul de zahar ars.

Se lasa sa se absoarba siropul si sa se raceasca.

Se portioneaza rece.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Bucatile de foi rupte se incorporeaza pe rand sa nu se stranga cocolos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

30.07.2014, 20:54

alilianaa 1

08.09.2014, 17:18

Acum am venit sa comentez...,,excelenta" e putin spus...am pus-o la favorite, am si probat-o.... minunata!

MotanLaOale 1

08.09.2014, 18:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta greceasca cu portocale