Desert placinta ochiometrica

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Aug 2017 | 3034 vizualizari

 

Am mai gasit mere dulci in batranul mar din gradina, prea miroseau imbietor, asa ca am pus de-o placinta ochiometrica, fara prea multe masuratori si bibileli, ceva simplu si gustos....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri de smantana grasa
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • mere dulci de vara
  • zahar dupa gust
  • scortisoara macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta ochiometrica:

Mai intai, culegem merele, le curatam de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, stoarcem merele de zeama, le asezam intr-un tuciulet, adaugam zahar dupa gust, le lasam sa se caleasca, la final, adaugam scortisoara.

Intr-un castron, punem ouale, zaharul, sarea, untura si smantana, omogenizam, apoi adaugam amoniacul stins cu otet. La final, adaugam faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, nu foarte tare.

Intindem doua foi, am folosit tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, apoi am pus prima foaie, am intepat din loc in loc cu furculita, am intins merele calite, apoi am asezat foaia a doua si am intepat-o cu furculita, am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand incepe sa se rumeneasca. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se portioneaza, se poate pudra cu zahar sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta ochiometrica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si fructe