Desert prajitura Coconut-Clementine

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Dec 2021 | 2647 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva rapid pentru azi, asa ca ieri seara tarziu m-am apucat sa mesteresc ceva , ca mi-a iesit ori ba ramane de vazut ce zic degustatorii, mie una mi-a placut combinatia, dar parerea mea nu se pune....:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Piscotuti 21 buc
  • 200 g nuca de cocos
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte 3,5% grasime
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • lapte pentru inmuiat piscoturile
  • Pt. frisca
  • 300 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 50 ml lapte dulce cu 3,5% grasime
  • 1 lingura zahar
  • 1 banana foarte coapta cca 100 g
  • clementine, bomboane bounty, drajeuri colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Coconut-Clementine:

Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte, apoi m-am apucat sa fac frisca si crema de cocos. Intr-un castron am pus smantana si laptele( am folosit si lapte deoarece aceasta smantana pe care am folosit-o este foarte groasa), am adaugat si zaharul si am mixat, nu foarte mult sa nu transform in unt smantana, apoi am incorporat banana coapta.

Crema de cocos : Am pus gelatina la hidratat in apa rece, intr-un castron de inox am pus cele 4 oua, zaharul, am omogenizat cu un tel, apoi am adaugat laptele, nuca de cocos si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana a inceput sa se infierbante apoi am adaugat ciocolata, am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida,am stins focul, am adaugat si gelatina, am omogenizat . Crema de cocos am amestecat-o cu frica. Aceasta crema pe care am obtinut-o am adaugat-o in castronul tapetat cu clementine si piscoturi. Am taiat cca 5 bomboane bounty si le-am adaugat in crema. Deasupra am asezat piscoturi, realizand baza prajiturii. Am dat prajitura la frigider pana a doua zi, a stat cca 15 ore a frigider. Am scos prajitura am rasturnat-o pe un platou, am decorat-o cu bomboane colorate si clementine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Coconut-Clementine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata