Desert prajitura Craciunita

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Dec 2017 | 5047 vizualizari

 

Nu mi-a venit alta idee de nume si cum am facut-o pentru Craciun am denumit-o Craciunita. Am vrut sa fac prajitura Elei, Creme Ole cu mascarpone, dar pe parcurs m-am razgandit......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 1 cutie lapte condensat DeLatte
  • 1 plic Creme Ole vanilie
  • 200 ml lapte rece
  • 150 g smantana dulce are o consistenta groasa
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 3 foi gelatina
  • 1 borcan de 400 g cu visine pentru prajituri
  • siropul de la visine
  • Decor
  • cacao
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craciunita:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri, apoi am adaugat plicul de Creme Ole, praful de copt si faina si am amestecat de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine.

Sirop : Apa si zaharul le-am fiert, am tras de pe foc si am adaugat esenta de rom, am lasat sa se raceasca.

Crema : Intr-un castron am pus plicul de Creme Ole de vanilie si laptele am omogenizat, apoi am adaugat smantana dulce, frisca lichida si am mixat bine, am adaugat si mascarponele si laptele condensat. Visinele le-am scurs de sirop, apoi le-am maruntit si le-am incorporat in crema. Separat am hidratat cele 3 foi de gelatina in apa rece. Siropul de la visine l-am dat intr-un clocot, am tras de pe foc si am adaugat gelatina scursa bine, am amestecat bine, apoi am turnat in crema si am omogenizat.

Asamblare : Tava in care am copt blatul, am imbracat-o in folie alimentara, am asezat blatul, apoi l-am siropat si am intins crema. Deasupra am cernut cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craciunita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight