Desert prajitura cremes ca la Cluj

de Sabina in Prajituri, 3 Mai 2009 | 139166 vizualizari

 

Cand eram mica luam cremes de la magazinul cu inghetata, insa aduceau foarte rar. Poate si din cauza asta era una din prajiturile mele preferate. Si cum am primit aceasta reteta de la o prietena din Cluj, Fely, n-am stat pe ganduri si m-am apucat de treaba cu gandul de vremurile de atunci. A iesit foarte foarte bun. Multumesc, Fely pentru reteta !!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 grame zahar
  • 125 grame amidon
  • 1 l lapte
  • 250 ml frisca lichida (optional)
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat la final
  • foi de cremes (cumparate)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cremes ca la Cluj:

Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se taie nimic in reteta asta.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).
Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremes ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremes