Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 6056 vizualizari

 

O prajitura usoara si foarte gustoasa. O prajitura care merge perfect dupa mesele copioase. Multumesc Ina  pentru reteta.
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-ananas-si-fulgi-de-cocos-67869.html
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 2 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • Crema :
  • 1 compot de ananas(565gr)
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca
  • Decor
  • fulgi de cocos pt decor
  • cirese confiate sau alte fructe optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor.

 Turnam compozitia intr-o  tava (30 x 35cm)  tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor, dureaza maxim 20 minute la 180 grade C.

Lasam blatul la racit.

 Crema:

Punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.

Compotul de ananas il scurgem de suc.

Sucul il incalzim si adaugam in el gelatina. Amestecam pana cand se topeste complet. Atentie sa nu fiarba, daca o sa fiarba gelatina isi pierde proprietatile.

Bucatile de ananas le maruntim intr-un blender sau cu un cutit le taiem bucati mici.

Peste ananasul maruntit turnam siropul amestecat cu gelatina si lasam la racit.

Separat batem frisca si adaugam pe rand ananas. Omogenizam foarte bine.

Peste blatul racit intindem crema, nivelam si presaram fulgi de cocos din belsug. Eu am asezat din loc in loc cirese confiate.

Punem prajitura la frigider si o lasam la racit pana in momentul servirii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

Rocsi 1

22.01.2018, 21:25

Nu refuz deloc cateva bucatele!

xana 1

22.01.2018, 21:53

elucubratiiculinare 1

23.01.2018, 08:53

frumos arata

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si stafide