Desert prajitura cu capsuni si bezea

de Valclaudia in Prajituri, 16 Mar 2017 | 3501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 7 oua mari de casa
  • 7 +7 linguri de zahar tos
  • un praf de sare
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni si bezea:

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi.

Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare si cristalele din zahar se topesc.

Adaugam uleiul, il incorporam. 

Mixand in continuu, adaugam si apa minerala, iar la final, pe rand, cele 10 linguri de faina.

Ungem tava cu ulei sio tapetam cu doua linguri fulgi de ovaz.

Turnam in tava compozitia, apoi nivelam.

Presaram restul fulgilor de ovaz, asezam din loc in loc sferturi de capsuni si dam apoi tava la cuptor pentru 15 minute.

In acest timp, preparam bezeaua: albusurile se bat spuma cu praful de sare si cele 7 linguri zahar tos ramase, pana obtinem o spuma ferma. La final, adaugam in spuma si zeama de lamaie.

Scoatem tava din cuptor dupa cele 15 minute, repartizam uniform spuma de bezea peste intreaga suprafata a prajiturii si dam din nou tava la cuptor pentru alte 30 minute, reducand usor temperatura de la 175 la 165 grade C.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine