Desert prajitura cu mere caramelizate

de dantes in Prajituri, 28 Apr 2021 | 3332 vizualizari

 

O prajitura pufoasa usor de pregatit. Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 cani Faina alba de grau
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 100 ml ulei
  • 4 buc oua
  • 10 gr praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 10 gr zahar vanilat
  • Mere
  • 1 kg mere
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate:

 

Prima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza.

Se opreste focul si se amesteca merele cu scortisoara macinata si se lasa la racit.

Se amesteca ouale, zaharul, zaharul vaniliat si se mixeaza foarte bine, apoi se adauga treptat uleiul, faina, laptele si se mixeaza foarte bine. La sfarsit adaugam praful de copt si coaja de lamaie.

Coca se amesteca cu merele caramelizate si se toarna intr-o tava tapetata.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160°C circa 45 de minute. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea