Desert prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci

de Catalina L in Retete diabetici, 22 Iun 2019 | 3263 vizualizari

 

Stiti ca-mi plac deserturile cu branza de vaci. 😊.
Am adaptat aici reteta Budinca cu branza si  mere caramelizate si am facut-o cu rubarba , capsuni si indulcitor natural.
O reteta ideala pentru diabetici sau pentru cei care tin o dieta low carb.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/06/prajitura-cu-rubarba-capsuni-si-branza.html

 

INGREDIENTE

Pentru rubarba:

  • 20 g de unt
  • 2 tije de rubarba - 200 gr curatata
  • 2 linguri de indulcitor érythritol (sau 3 linguri de zahar)

Pentru branza:

  • 500 gr de branza cremoasa de vaci 40%
  • 50 gr de indulcitor natural érythritol (puteti pune 70 gr de zahar)
  • 2 oua
  • 10 gr de faina fara carhohidrati Szafi ( puteti pune faina normala)
  • cateva picaturi de aroma naturala de vanilie

8 capsuni

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci:

Curatati rubarba cu un cutit si taiati-o in bucatele lungi de 2-3 cm .

Incalziti untul intr-o tigaie , puneti rubarba si indulcitorul sau zaharul.

Gatiti 5 minute si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati branza cu ouale, faina, zaharul si vanilia.

Adaugati rubarba racita, 6 capsuni taiate in 4 si amestecati (pastrati cateva bucatele de rubarba si 2 capsuni pentru decorul final).

Turnati in forma unsa si tapisata cu hartie de copt pe fund.

Varsati compozitia cu branza si decorati cu rubarba si capsuni.

Coaceti in jur de 40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca inainte de a scoate din forma.

Serviti-o rece sau calduta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba, capsuni si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Deliciu sanatos, de vara, cu afine