Desert prajitura de duminica

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Oct 2017 | 8411 vizualizari

 

Nu stiam cum sa o denumesc, asa ca daca e duminica sa fie Prajitura de duminica.......am plecat de la niste frisca lichida pe care trebuia sa o folosesc neaparat, asa ca m-am uitat cam ce am prin dulap, camara, frigider si am pus de ceva dulce....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 570 ml frisca lichida Hulala
  • 400 g lapte condensat DeLatte
  • 200 g gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de duminica:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt.

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat bine si le-am pus pe baie de aburi, amestecand continuu pana incep sa se ingroase, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Tragem de pe foc si adaugam faina, omogenizam, apoi incorporam albusurile batute spuma tare, cu miscari lente de jos in sus. Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava de la cuptor, scoatem blatul si tava o racim cu apa, apoi o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul asa cald si il intepam din loc in loc si intindem gemul de caise ( e un gem mai subtire). Apoi ne apucam de crema.

Intr-un castron de inox, punem ouale si cele 2 linguri de zahar le mixam, apoi le asezam pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. Separat, hidratam gelatina cu apa rece. Tragem castronul de pe foc, adaugam gelatina si omogenizam.

Separat mixam bine frisca lichida, adaugam si laptele condensat, omogenizam, la final adaugam ouale cu gelatina. Amestecam bine totul si turnam compozitia peste blat. Deasupra cernem cacao, dam tava la frigider pana a doua zi cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de duminica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala