Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty in Prajituri, 16 Aug 2022 | 4046 vizualizari

 

Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi! 
A iesit foarte buna! Te pup!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului
  • 1 esenta rom
  • Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g
  • 1 borcan 800g gem de prune
  • Un pumn plin cu miez de nuca
  • Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca:

Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.

Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos. 

Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator. 

Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.

Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa

Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.

Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.

Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi

Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste

TIPS-URI

1

Tava sa fie cu dimensiunea 25/35cm

2

Cand aluatul capata consistenta, adaugam faina putin cate putin pana nu se mai lipeste de maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post