Desert prajitura Jerbo

de katty in Prajituri, 19 Ian 2020 | 3300 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Prajitura Jerbo sau Greta Garbo-o reteta vechepe care recunosc ca nu m-am incumetat sa o incerc niciodata pana acum. Pentru 2 din cele 3 straturi de gem am folosit gem de caise, iar pentru cel de-al  treilea strat gem de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt 82%
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • gem de caise
  • gem de portocale, reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html
  • 1 ciocolata neagra+2 linguri lapte ptr decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Jerbo:

Pregatim foile.

Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi.

Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o ungem  cu gemul  de caise. Amestecam nucile macinate cu zaharul si presaram o treime.

Continuam cu a doua foaie pe care o ungem cu gem de portocale, apoi presaram zaharul cu nuci, punem cea dea treia foaie pe care o ungem cu gem de caise, nuci si zahar, apoi ultima foaie.

O intepam cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam prajitura sa se raceasca. Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura racita, apoi presaram nuca mnacinata.

Portionam prajitura in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.01.2020, 19:14

Este una din prajiturile mele preferate! Grozava! Bravo, pentru toate retetele minunate ce ni le-ai adus!

katty 1

20.01.2020, 20:23

Multumesc Rocsi !

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:17

delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata