Desert prajitura Kinder Bueno

de xana in Prajituri, 17 Mai 2018 | 19616 vizualizari

 

Am gasit reteta acestei prajituri pe Tastemade si mi-a placut mult, chiar daca este destul de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 390 gr lapte condensat
  • 240 ml lapte + 50 ml
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 120 gr Nutella
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 30 gr ciocolata amaruie
  • 2 pachete de biscuiti (tip shortcake)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Bueno:

Intr-o oala amestecam 240 ml de lapte cu laptele condensat si galbenusurile. Punem oala pe foc mediu si amestecam mereu pana se ingroasa. Dam apoi deoparte pana se raceste.

Topim ciocolata cu lapte si cea amaruie, apoi le amestecam cu Nutella.

Batem frisca pana devine ferma si amestecam jumatate din cantitate cu preparatul de lapte condensat, iar cealalta jumatate cu preparatul de ciocolata.

Inmuiem pe rand biscuitii in restul de lapte(fara a-i lasa prea moi), iar intr-un platou mai inalt asezam un rand de biscuiti, unul de crema de ciocolata, unul de crema de lapte, apoi iar biscuiti si cele doua creme.

Dam la frigider pentru cel putin 2 ore, dupa care se poate portiona si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fulg de nea