Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata

de Oana in Prajituri, 31 Oct 2017 | 5044 vizualizari

 

O combinatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 20 gr unt
  • 120 ml ulei
  • 270 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite vanilie
  • 30 gr cacao neagra
  • un praf de sare
  • 400 gr dovleac copt

Glazura:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata:

Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un castron impreuna cu untul sa se topeasca la bain-marie. Las-o apoi sa se raceasca.

Mixeaza 4 oua intregi cu doua galbenusuri impreuna cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga treptat uleiul, ca la maioneza. Apoi laptele si mixeaza usor. Adauga vanilia si ciocolata topita si racita.

Amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul si pune-le treptat peste compozitie. Incorporeaza cu mixerul la viteza mica.

Mixeaza apoi separat cele doua albusuri ramase cu un praf de sare pana se intaresc. Pune-le apoi peste compozitia de negresa si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.

Paseaza cu o furculita dovleacul copt si lasa-l deoparte.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 25x35 cm si rastoarna compozitia. Pune apoi cu o lingura, din loc in loc, dovleacul pasat.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se umfla frumos si trece testul cu scobitoarea.

Scoate apoi tava din cuptor si lasa negresa sa se raceasca putin.

Pregateste glazura. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si toarn-o apoi peste ciocolata. Amesteca usor pana se topeste si se omogenizeaza glazura.

Pune glazura peste negresa si las-o sa se raceasca, apoi tai-o cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rumos-pupos