Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide

de Tabita _ in Prajituri, 26 Apr 2020 | 2025 vizualizari

 



Un desert foarte aromat usor si rapid de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 180 g iaurt cu afine (optional)
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 linguri faina
  • stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide:

Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat.
Am ras coaja de portocala.
Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri.

Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra.
Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile.
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
L-am amestecat cu branza si iaurtul.
Am adaugat zaharul vaniliat si coaja de portocala si praful de copt.
Apoi am adaugat faina.
Am obtinut o compozitie uniforma, consistenta.
Am adaugat ouale ai le-am incorporat incet in compozitie.
Am tapetat o tava.
Am pus compozitia. Am adaugat stafidele.
Am lasat la cuptor la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Dupa ce s-a mai racit am portionat-o.  

TIPS-URI

1

Iaurtul se poate inlocui cu o crema de branza sau smantana pentru a nu iesi atat de umed aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu piersici