Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

de CameliaR in Dulciuri, 25 Iun 2017 | 3103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 2 linguri de cocos
  • 2 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g frisca
  • Alte ingrediente:
  • jumatati de piersici dintr-un compot
  • 100 g ciocolata topita
  • 1 plic gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici:

Intr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam  cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in amestec. La final, adaugam cele doua linguri de cocos si amestecam cu o lingura de lemn. Tapetam o tava de 23 de cm cu hartie de copt sau cu unt si faina. Adaugam compozitia. Coacem blatul la 180 de grade C, pentru 20-30 de min. Lasam blatul sa se raceasca complet. Il taiem pe jumatate, iar apoi decupam cercuri cu o forma rotunda.

Mousse de ciocolata:

Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică, punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm ciocolata topita la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem ciocolata ldin frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O lăsăm 5-6 minute în frigider, iar apoi umplem un pos de unica folosinta cu crema. Piersicile trebuie sa fie scurse bine si sterge cu servetele absorbante.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Asamblare:

Cercurile de blat trebuie inmuiate in ciocolata topita. O sa avem jumatate din cerc dat prin ciocolata. Asa procedam cu toate cercurile pe care le-am obtinut din blat. Le asezam pe un gratar si le punem pentru 10 minute la frigider. Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugam mousse de ciocolata pe fiecare cerc. Deasupra asezam jumatatile  de piersici. Cu o lingurita, imbracam piersicile in gelatina. Le lasam la frigider pentru 20 de minute si apoi le putem servi cu topping de ciocolata sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana, fara zahar