Desert prima mea pasca

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Apr 2017 | 3044 vizualizari

 

... pe care din lipsa de timp n-am reusit s-o pozez imediat dupa scoaterea din cuptor :( dupa racire a crapat stratul de branza... Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr. margarina Rama topita
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cca 50 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 750 gr. branza dulce de vaci
  • 3 oua mari de casa
  • 3-4 linguri de gris
  • 150 gr. zahar tos
  • 20 gr.coaja de portocala confiata
  • 100 gr. stafide hidratate in esenta de rom

Pentru uns si decor:

  • albus de ou batut
  • coaja de portocala confiata
  • cristale de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prima mea pasca:

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida.

Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat.

Am inceput sa incorporez faina, picurand din cand in cand, ulei. Am framantat aluatul, mai bine de douazeci de minute, apoi l-am pudrat cu putina faina si l-am acoperit, lasandu-l la dospit aproape doua ore, timp in care si-a triplat volumul.

Pentru umplutura, am mixat branza de vaci cu zaharul, ouale, grisul, am obtinut o crema pufoasa de branza, in care am adaugat apoi stafidele hidratate in esenta de rom si coaja de portocale confiata.

Am tapetat tava rotunda cu hartie de copt, am impartit aluatul in doua.

O parte am intis-o cu sucitoarea si am asezat-o in tava.

Cealalta parte de aluat ramasa, am impartit-o din nou in doua. Cu jumatate am captusit putin peretii tavii, cat sa pot umple pasca cu branza, am nivelat apoi cu lingura, pasta peste aluat.

Din partea ramasa de aluat, am format o cruce pe care am asezat-o in centru.

Am uns partea de aluat cu albusul batut,  am decorat pasca cu coaja de portocala confiata si cristale de zahar.

Am acoperit pasca si am mai lasat-o la dospit, inca 30 minute.

Am preincalzit cuptorul la 170 grade C.

Am dat tava la cuptor pentru 50 de minute. Dupa expirarea acestui timp, am scos tava si am lasat pasca sa se raceasca in tava, apoi am scos-o si am asezat-o pe un platou in asteptarea momentului in care o vom servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prima mea pasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone