Desert rasturnata cu mure

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Aug 2019 | 2867 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece am mure in gradina , pe langa dulceata am pus si de-o rasturnata pe post de prajitura....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua mijlocii
  • 2 banane foarte coapte
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 8 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • cca 400 g mure
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rasturnata cu mure:

Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare.

Peste amestecul de galbenusuri si banane am adaugat faina si cacaua si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus.

Am pregatit o forma de tort ( 26 cm  diametru) dar din aceea cu mijloc gol, am tapetat-o cu hartie de copt, am presarat zahar tos si apoi am asezat murele peste care am turnat blatul. Forma de tort am pus-o intr-o alta forma rotunda in care am turnat apa. Am dar forma la cuptorul preincalzit la 175 grade C, este gata cand trece testul scobitorii, aproximativ 35-40 min.

Am scos forma din cuptor, am detasat inelul si apoi am rasturnat-o pe o farfurie, am dezlipit hartia de copt si apoi am ornat cu mure proaspete si aromate, se lasa sa se raceasca si se poate pudra cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnata cu mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori